Aktualności

Lista aktualności
Kolacja degustacyjna "w zgodzie z naturą"

Kolacja degustacyjna "w zgodzie z naturą"

21.03.16

Już 9 kwietnia 2016 w Afrodyta SPA & Wellness Resort wyjątkowe wydarzenie kulinarne. Wirtuozowie smaku, kreatorzy wyszukanych potraw, polscy mistrzowie kuchni zapraszają na kameralną kolację degustacyjną pod tytułem: "W zgodzie z naturą". Niezwykła podróż poprzez wyszukane krainy smaków. Niepowtarzalne połączenie darów regionu w artystycznym szaleństwie na talerzach. ♨

Zapraszają:

Patryk Dziamski – Uczestnik 4 edycji programu Top Chef, Juror L’Art de la cuisine Martell 2016, Manager kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk 2013, 2014 oraz 2015r. Współautor książki „Lekcje smaków” skierowanej do szkół gastronomicznych. Juror techniczny konkursu kulinarnego Trendy Chef 2014 w Bydgoszczy. Juror degustacyjny konkursu Dorszowe Żniwa 2014r w Gniewie. Juror w konkursach kulinarnych: Trendy Chef 2014-2015r., Dorszowe Żniwa 2015r., Primerba Cup -2015r. Reprezentant narodowej kadry Polski – Erfurt 2016r. Kucharz – Odkrycie roku 2015r. według – Poland 100 Best Restaurants,

Tomasz Tomiuk – Pasjonat polskich smaków odświeżający stare przepisy. Promujący lubuskie smaki oraz zdrową żywność. Uczestnik wielu szkoleń prowadzący warsztaty oparte na autorskich przepisach. Szef Kuchni Afrodyta SPA & Wellness Resort.
oraz
Cały personel gastronomiczny Afrodyta SPA & Wellness Resort

Menu degustacyjne:
Na przywitanie: nalewka Pigwówka, pieczywo z własnego wypieku (chleb pszenny, żytni, brioche), masło chrzanowe/ziołowe
Przystawki zimne: suszone plastry sarny (jeżyna/grzyby/chrobotek), mus z ryb białych (cytryna/komosa/szpinak), tatar z jelenia (grzyby/gorczyca/kawior z dzikiego łososia)
Przystawki ciepłe: lin wędzony (kwaśna śmietana/biała rzepa/jabłko/rzodkiewka/orzeszki/sól morska), grasica cielęca w trzech odsłonach (pomarańczowe warzywa/szczypiorek)
Zupa: bulion z dzikiego ptactwa (terina/jagniak/rydze)
Dania główne: sandacz filet (seler/zielony groszek/bulgur/safran)
Deser: mus białej czekolady (marakuja/rozmaryn/sól morska/owoce)

Cena kolacji: 200zł

Wymagana wcześniejsza rezerwacja:

☎ Telefon: +48-95-757-62-81
✉ Mail: rezerwacje@afrodyta-spa.pl
☎ Mobile: +48-503 179 688

Uwaga: liczba miejsc ograniczona.
Zapraszamy!

Lista aktualności

Pozostałe aktualności

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij